söndag 20 november 2016

Rödlöksmarmelad med plommon


Jag är inte överdrivet förtjust i söta ting men ibland finns det saker som bryter av på härligt sett, det blir bara helt rätt. En något syrlig rödlöksmarmelad till goda ostar eller till kött är faktiskt supergott!

Här hemmagjort fröknäcke med brie och rödlöksmarmelad med plommon.

Recept:
3 stora rödlökar **
15 torkade plommon
1 dl strösocker
2 msk vatten
2 msk rödvinsvinäger **

  • Skala och skär lökarna i halvor och strimla.
  • Strimla även plommonen.
  • Blanda allt i en kastrull, gärna tjockbottnad.
  • Låt småputtra i 20-30 minuter tills marmeladen är klar.
  • Häll upp i små steriliserade burkar. Ställ svalt. 


Rödvinsvinäger gör marmeladen något syrlig, väldigt gott och lite annorlunda.