Saffransbiscotti
100 gram smör
2 ägg (Tänk på vilka ägg
du köper)
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1,5 dl pumpafrön
0,5 gram saffran
Sätt ugnen på 175˚C.
Smält matfettet i en
kastrull.
Stöt saffranet med lite
av sockret.
Blanda saffran och matfettet. Häll det i en bunke och låt svalna.
Rör ner äggen och
sockret.
Blanda mjöl och
bakpulver.
Rör
ner pumpafröna och mjölblandningen och arbeta ihop till en deg.
Dela degen i 4 delar.
Rulla varje del till en
längd ca 35-40 cm lång.
Lägg dem på en plåt med
bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i
cirka 15 minuter.
Ta ut dem och låt dem
svalna lite.
Sänk
temperaturen till 100 grader.
Skär varje längd i ca 10
sneda skivor och lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt.
Torka biscottin mitt i
ugnen cirka 1 timme eller tills de känns torra. Låt ugnsluckan stå på glänt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar